• nybjtp

Antivirus og antibakterielt garn: Hva er forskjellen?

Jeg antar at mange som meg har litt forvirring mellom forskjellen på"Anti-virus"&"Anti-bakterier".Ikke bekymre deg før en gang var jeg også bare en av dere.Så tok jeg ekspertråd og fikk mine synspunkter klare.Så jeg tror jeg bør dele det med seerne også.

For det meste har vi hørt ordene Anti-Virus for våre datamaskiner eller bærbare datamaskiner eller mobiltelefoner etc. og Anti-bakterier i medisinsk felt for mennesker.Men hvordan kommer dette innGarnindustriennå?Rart ikke sant?Ikke bekymre deg samme følelsen her før jeg begynte å skrive denne artikkelen / bloggen uansett hva du mener.

Hva er bakterier?

Bakterier er encellede organismer som er i mange forskjellige former og størrelser.De er mikroskopiske prokaryoter av Kingdom Monera.Bakterier inneholder et enkelt kromosom som består av DNA og ekstrakromosomalt DNA kalt plasmider.De lever i alle mulige habitater, inkludert de ekstreme miljøene som varme kilder og dypt hav.Interessant nok kan de leve uavhengig uten hjelp av andre levende organismer, i motsetning til virus.

XtxLlI

Videre formerer de seg aseksuelt ved binær fisjon, som er den vanligste reproduksjonsmetoden for bakterier.Det mest fantastiske faktum er atav utallige typer bakterier er de fleste ufarlige for mennesker.Faktisk er et stort flertall av bakterier gunstige for oss da de bryter organisk materiale og dreper parasitter.Bare noen få av bakteriene forårsaker sykdommer hos mennesker.

Hva er virus?

På den annen side er virus ikke levende ting og har ingen celler.Imidlertid har de egenskaper som ligger mellom levende og ikke-levende ting som;de kan utvikle seg og ha gener, men de metaboliserer ikke næringsstoffer, produserer og skiller ut avfall og kan ikke bevege seg rundt på egen hånd.På samme måte er de intracellulære parasittiske organismer som krever en levende vert som en plante eller et dyr for å formere seg.Derfor trenger de inn i cellene til en vert og lever inne i cellene.De endrer den genetiske koden til cellene til verten som begynner å produsere viruset.Når nok babyvirus produseres av cellen, sprekker vertscellen og virusene kommer ut og trenger inn i andre celler i verten.Dermed kan det sies at virus ikke er levende ting.

HpSrs

De inneholder bare RNA og DNA og proteiner som begynner å virke på informasjonen som lagres når et virus finner en vertscelle.Derimot,alle virus er skadelige, og den eneste måten å holde seg frisk på er å forhindre at virus kommer inn i kroppen vår.Dessuten,det er svært vanskelig å ødelegge virus, i motsetning til bakterier som kan drepe av antibiotika.Antivirale vaksiner kan bremse reproduksjonen av virus, men kan ikke ødelegge dem fullstendig.Bakterier og virus er de vanligste årsakene til sykdom hos mennesker.Når du berører en overflate, håndhilser eller blir utsatt for noens nysing, kommer du i kontakt med nye bakterier – og potensielt nye virus – som kan komme inn i kroppen når du berører munnen, nesen eller øynene.

Hva er forskjellene mellom bakterier og virus?

1. ikke alle bakterier er skadelige, men virus er bare skadelige

2. bakteriene er levende organismer mens virusene er ikke-levende partikler (de trenger vertsceller).

3. i deres størrelse.Bakterier er vanligvis 0,2 til 2 mikrometer store, mens virus er 10-100 ganger mindre enn bakterier.

For flere forskjeller, se diagrammet nedenfor.

rsYBsG

Hva er forskjellene mellom antibakterier og antivirus?

I medisinsk intervensjon og behandling er stor forskjell.Bakterier er levende, noe som betyr at de kan drepes av en eller annen form for kjemisk middel, som antibiotika, ved å ødelegge celleveggene deres eller nøytralisere deres evne til å reprodusere.

Virus, til sammenligning, kan de ikke drepes i samme forstand.Faktisk er behandling av virusinfeksjon ofte ingen behandling i det hele tatt.Så den beste måten er å unngå at den kommer inn i menneskekroppen vår.Når de eksisterer, arbeid etter prinsippet om å blokkere virusets egne destruktive metoder.Enten må RNA- eller DNA-tråden til viruset ufarliggjøres genetisk eller metodene for å bryte gjennom en cellevegg må ødelegges.

Følgelig er det i garnteknikkLINJEav forskjell i mellomAntivirus og antibakteriell.Forskjellen representerer likeAntiviruser noe som forhindrer eller begrenser kan du si Stopper veksten og reproduksjonen av VIRUS, mensAnti-bakterieller noe som hjelper til med å drepe de hemmende bakteriene.

Etter flere års forskning og utvikling, produserer Jiayi uavhengigantibakteriell nylonbasert på nano kobber master-batch-teknologi, som også er anti-virus (Safelife®).Du kan sikkert legge merke til at det er forskjellige produsenter som arbeider med antibakterielt garn, men sjelden antivirus.Som vi diskuterer ovenfor, er antibakteriell sammenlignelig enkel enn antivirus.Her nå vårSafelife®-garnhar blitt brukt vilt i medisinske masker, medisinske klær og andre felt der det kreves antivirus og antibakterier.

PkQjUH


Innleggstid: Jan-03-2023